Notes de tall | Selectivitat 2021

T’has preguntat mai com trobar les notes de tall de la selectivitat 2021? En aquest article t’expliquem com fer-ho i com arribar a les notes de tall de la sele 2021!

És més fàcil del que penses, de fet, al nostre blog tenim un article que t’ho expliquem detalladament amb exemples!

Notes de tall Selectivitat 2021

Quina nota de tall has de treure per entrar a la universitat que vols? 😮

A Gencat trobareu les notes de tall, els centres d’estudi i les places i tota la informació que necessitareu per accedir a la universitat.

La nota de tall és la nota més baixa d’entre els estudiants en un grau universitari determinat és, per tant, la nota de l’última persona que ha accedit a una carrera determinada.

Aquesta nota canvia anualment i mai se sap fins que s’ha fet l’assignació de places en la universitat. És important saber que la nota de tall pel teu any, no es sabrà fins que tothom s’hagi assignat al grau segonsles preferències. Pots mirar les notes de tall de l’any passat per fer-te una idea, però poden variar de any a any. L’important és haber fet la presinscripció universitaria, i un cop tinguis la teva nota t’avisaran un cop la inscripció sigui oficial.

Normalment, les universitats privades no es regeixen per la nota de tall. Per accedir a una universitat privada cal que realitzis la preinscripció directament a la universitat i has de tenir en compte quins són els seus criteris d’accés. 

Cada universitat té unes places anuals per a l’accés al primer curs. Les varies universitats catalanes tenen una àmplia oferta de graus oficials. Cada un d’aquests estudis té unes característiques pròpies. És molt important que analitzis en detall la descripció de la formació i el seu pla d’estudis per poder decidir què estudiar i on.